Süti Éden


Manufactură – cofetăria-hobby

  

La începuturi...

 

Am terminat Dreptul și eram angajată ca manager. Arta cofetarilor m-a interesat din totdeauna, deoarece am crescut în acest mediu: mama mea conducea un laborator de cofetărie. În anumite momente am ajutat-o… o priveam cu admirație și mirare cum, sub mâinile ei dibace, caramelul capătă formă, frumoase flori din zahăr devin décor aievea pe torturi. Pe de altă parte, îmi plac aromele noi, neconvenționale: mousse-ul de ciocolată senzuală și sublimă, macaronul divin, gustul marcant de ciocolată neagră, îmbietoarea vanilie… Așa a inceput totul! Timpul meu liber mi l-am petrecut căutând pe internet rețete de prăjituri și torturi, pe care le-am încercat, m-am antrenat în discuții tematice pe forumuri de specialitate, în ceea ce privește folosirea materiilor prime de calitate nutrițională superioară și tehnologii de preparare și de utilizare ale acestora. Arta cofetăriei am perceput-o, în acest fel, din ce în ce mai interesantă și fascinantă, sentiment confirmat și de reacțiile pozitive din partea familiei și a prietenilor – iată, de unde îndemnul de a împărtăși senzația și cu un alt tip de public. La început am onorat comenzi personalizate, dar după conturarea unei clientele stabile s-a impus luarea deciziei de a pune bazele unei cofetării de tip fine baking.

 

Visul nostru îl vedem îndeplinit: avem o cofetărie amenejată și dotată într-un spațiu potrivit petrecerii a câtorva momente mirifice. Cei care intră în acest spațiu sunt întâmpinați de o atmosferă jovială, oferta de produse valorifică avantajele materiilor prime de calitate superioară: smântâna de origine animală, ciocolata belgiană autentică, untul, fructele).

  

Manufactură – este atributul ce ne reprezintă în totalitate – ne propunem să realizăm produse de calitate superioară, ce tind spre perfecțiune.

 

Sfera noastră de interese se orientează, în mod special, spre torturile de nuntă. Suntem prezenți cu acest produs pe piață, ne bucurăm de un interes sporit. Avem un punct de desfacere la Tărgu Secuiesc și la Brașov, în Coresi Shopping Resort, dar piața noastră de desfacere este pe întregul teritoriu al țării.

 

Perfecționări, concursuri

Am câștigat concursul organizat de presa județeană cu cel mai bun tort Dobos.

Am obținut mențiune la concursul Tortul anului organizat de Gastropan la Târgu Mureș.

Investim în dezvoltarea afecerii, în principal în demersul de achiziții de materii prime, motiv pentru care suntem prezenți la simpozioane internaționale: Budapesta (Ungaria), Rimini (Italia), Paris (Franța).

Au scris despre noi:

Háromszék - Ajánlatözön a nagy napra (Esküvõ- és rendezvénykiállítás Sepsiszentgyörgyön)

Háromszék - Desszertek szívvel-lélekkel (Cukrászmanufaktúra a céhes városban)

Hírmondó - A legjobb dobostortát kerestük

Háromszék - Esküvõi kiállítás Kézdivásárhelyen

Hírmondó - Fiúkat is a lánybúcsúra!

szekelyhon.ro - Esküvõi kiállítás Kézdivásárhelyen

Hírmondó - Terülj, terülj, esküvõ!

Hírmondó - Kellékek álomesküvõhöz

Hírmondó - A nagy nap bûvöletében

Háromszék - Minden, ami egy jó esküvõhöz kell (Kézdivásárhely)

itthon.ma - Süti Éden – újhullámos cukrászda Kézdivásárhelyen

Demokrata - Õszi álomPortofoliu