Tribel Yvette (Lila Szalon)


Már gyermekként anyukám mindig azt mondogatta, mikor felnövök reméli, hogy az ő nyomdokaiba lépek és fodrász leszek. 1999-ben megalapította a Lila Szalont, azóta várta, hogy együtt dolgozzunk. Úgy gondolom bátran kijelenthetem, hogy teljesült a vágya, ugyanis 2009-ben elvégeztem a megye legjobbnak valott tanfolyamját.

Egy évig tanultam a csíki Görbe Éva lovagrendes mesterfodrász keze alatt, tőle tanultam meg az alapokat, neki köszönhetem a tudásom nagy részét. Az érettségi után kimentem Londonba, ahol elvégeztem a Vidal Sassoon "ABC Cutting" tanfolyamát, melyen a hajvágás legapróbb részleteit, legprecízebb tehnikáit sajátítottam el. A munka mellett, szüleim tanácsára elvégeztem Brassóban a Transilvania egyetemen a Marketing szakot, de úgy döntöttem a fodrász iparban szeretnék továbbra is tevékenykedni, szóval már 4 éve dolgozam anyukámmal együtt, aki több mint 25 éve fodrász és nagyon sokat tanulok tőle a mai napig. Tavaly ősszel volt szerencsénk a neves Patrick Camerontól tanulni, aki az egyik legjobb alkalmi frizurákat, kontyokat készítő fodrásznak számít a világon. Folyamatosan veszek részt tanfolyamokon, képzéseken az ország számos pontján, mint például Bukarest, Kolozsvár, Brassó, hogy tisztában legyek az aktuális trendekkel, a divattal és azt átadhassam a vendégeimnek. Tavaly, és idén is jelentkeztem a Wella Professionals Trend Vision országos versenyére és büszkén mondhatom, hogy mindkét alkalommal engem választottak Kovászna megye képviselőjének a versenyen.

A szakmámban az a legnagyszerűbb, amikor befejezek egy frizurát, majd a vendég a székből felállva megnézi magát a tükörben és elégedettnek látom. Számomra ez az igazi siker! Mert mégsem az a legfontosabb, hogy mennyire vágtam a legújabb divat szerint egy hajat. Egyedül az számít, hogy mennyire készül annak a személynek, aki hordja. Az elégedetten sugárzó arcok miatt csinálom az egészet, úgy vélem a munkám a hobby-m. Ahogy Harvey Mackay mondta "Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és akkor soha többé nem kell dolgoznod az életedben."Portfólió