Süti Éden


Manufaktúra – hobby-cukrászat

 

Ahogyan kezdődött...

Jogot végeztem és ügyvezetőként dolgoztam. A cukrászat mindig is érdekelt, hisz ebbe nőttem bele, édesanyám cukrász-labort vezetett. Néha segítettem neki… csodálattal néztem, ahogyan a karamell megelevenedik a keze alatt, és gyönyörű cukorvirágok varázsolódnak a tortákra. Igazából a dekoráció az, ami lenyűgöz, az új stílusú tortakészítés. Aztán szeretem az új, különleges ízeket: a lágyan fodrozódó, habos csokimousse-t, a macerás, de mennyei macaront, a markáns keserűcsokit, az illatozó vaníliarudakat… így kezdődött. Szabadidőmben különleges tészta- és tortareceptek után kutakodtam az interneten, kipróbáltam őket, majd fórumokon megvitattuk a minőségi alapanyagok használatát, valamint az egyes anyagokkal való bánásmódot. Egyre izgalmasabb lett a cukrászkodás, családomtól barátaimtól pozitív visszajelzéseket kaptam, és ekkor döntöttem úgy, hogy másoknak is örömet szerzek minőségi süteményekkel. Először csak rendelésre készítettünk a vevő igényeinek megfelelő, személyre szabott tortákat, majd, amikor már több vendég is állandó vásárló lett, döntöttünk úgy a férjemmel, hogy létrehozunk városunkban egy hangulatos kis cukrászdát,  ahol minőségi terméket kipróbálva jól érezheti magát a betérő.

 

És megvalósult az álmunk: nagy gonddal és odafigyeléssel választottuk meg a helyszínt, rendeztük be, és fogadtuk az első vendégeket. Fontos számunkra, hogy a betérő számára otthonos legyen a hely, valamint, hogy természetes alapanyagokból, minőségi, egészségre nem káros összetevőkből készült süteményekkel szolgáljunk (alapanyagok: állati eredetű tejszín, valódi belga étcsokoládé, vaj, gyümölcsök).

 

Manufaktúra – ez az, ami pontosan jellemez minket - nagy odafigyeléssel, kézi munkával tökéletes darabok előállítására törekszünk.

 

Fő profilunk az igényes esküvői torta. Leginkább itt tudom kiélni a szenvedélyemet, ezek a kedveceim, és a sütemény sarok, azaz candy bar-ok készítése (egyedi igény szerint kialakítható, a dekoráció stílusa az alkalomnak megfelelően választható). Jelen vagyunk a piacon, egyre többen igényelik szolgáltatásainkat, ismernek minket. Eladási pontunk van Kézdivásárhelyen és Brassóban, a Coresi Shopping Resort-ban, de országszerte dolgozunk.

 

Képzések, versenyek:

Megnyertük a sajtó által szervezett Dobostorta- versenyt, megyénkben mi készítjük a legjobb Dobostortát.

A marosvásárhelyi Gastropan kiállításon az Év tortája- versenyen dicséretet szereztünk.

Áldozunk a fejlesztésre, kiállításokra járunk, főleg külföldre, azért, hogy minőségi alapanyagokat tudjunk beszerezni (Budapest (Magyarország), Rimini (Olaszország), Párizs (Franciaország)).

 

Rólunk írták:

Háromszék - Ajánlatözön a nagy napra (Esküvő- és rendezvénykiállítás Sepsiszentgyörgyön)
Háromszék - Desszertek szívvel-lélekkel (Cukrászmanufaktúra a céhes városban)
Hírmondó - A legjobb dobostortát kerestük
Háromszék - Esküvői kiállítás Kézdivásárhelyen
Hírmondó - Fiúkat is a lánybúcsúra!
szekelyhon.ro - Esküvői kiállítás Kézdivásárhelyen
Hírmondó - Terülj, terülj, esküvő!
Hírmondó - Kellékek álomesküvőhöz
Hírmondó - A nagy nap bűvöletében
Háromszék - Minden, ami egy jó esküvőhöz kell (Kézdivásárhely)
itthon.ma - Süti Éden – újhullámos cukrászda Kézdivásárhelyen
Demokrata - Õszi álom


Portfólió